Śledzie babci Jadzi

4.5 (194 ocen)

Polecam jeżeli lubicie śledzie ten przepis jest godny polecenia.

Składniki:

  • -0,5kg płatów śledziowych
    -1 jabłko
    -3 ogórki kiszone
    -2 cebule
    -2 łyżki majonezu
    -1 łyżka śmietany 18%
    -szczypta pieprzu
    -1 łyżka octu
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie babci jadzi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie wymoczyć w wodzie lub mleku, cebule pokroić w cienkie pół plastry, skropić octem i posypać pieprzem, odstawić na 2 godziny. Jabłko zetrzeć na tarce na grubych oczkach, ogórka pokroić w kostkę. Śledzie pokroić w 2-3 cm paseczki. Cebulę jabłko i ogórki połączyć z majonezem i śmietaną. Dodać do śledzi, wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować