Śledź z Mazur

4 (1 ocen)

Kolejna odsłona śledzi.

Składniki:

  • 0,5 kg śledzi w solnej zalewie
    2-3 cebule
    5 ogórków kiszonych lub w occie
    pieprz, olej kujawski
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Śledź z mazur - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie namoczyć w wodzie i pokroić je w kawałki. Cebulę pokroić w kostkę, przelać wrzątkiem. Ogórki pokroić w kosteczkę, zostawić na sicie. Wszystko razem połączyć,doprawić i zalać olejem . Zostawić na noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować