Sernik z brzoskwiniami na małą blaszke - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki na ciasto zagnieść i podzielić na 1/4 i 3/4. Oby dwie części zapakować do woreczka . 3/4 ciasta schować do lodówki na 30 minut a 1/4 do zamrażalnika.
Ciasto (3/4) wyłożyć na blaszkę i podpiec 1 piekarniku około 15 minut w 180st. C.
W tym czasie przygotować masę serową. Jajka należy utrzeć z cukrem. Następnie stopniowo dodawać twaróg. Miksować do połączenia się składników. Na koniec dodać budyń i roztopione i schłodzone masło. Wymieszać.
W drugiej misce ubić białka . Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier.
Masę serową wylać na podpieczone ciasto. Następnie na masie serowej ułożyć odsączone i pokrojone brzoskwinie . Na brzoskwinie wyłożyć pianę z białek i następnie twarde ciasto z zamrażalnika zetrzeć na tarce o dużych oczkach na wierzch ciasta.
piec około 45 minut w 180 st. C.
Porady
Przed końcem pieczenia sprawdzic patyczkiem czy ciasto jest upieczone, w przypadku niedopieczenia piec jeszcze ok 10 minut.
Komentarze