sernik wiejski....

4.5 (183 ocen)

sernik jest wilgotny i puszysty. Dodam jeszcze, że został mi kawałek i smakował mi bardziej po 2 dniach. Przepis z opakowania po serkach

Składniki:

  • Spód:

    1 jajko
    ½ kostki margaryny (roztopić)
    1 ½ szklanki mąki
    ½ szklanki cukru pudru
    ½ łyżeczki proszku do pieczenia



    1 ½ kg sera
    10 jajek
    2 szklanki cukru pudru
    0,5 l śmietany kremówki
    Sok z cytryny
    ½ łyżeczki proszku.




Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik wiejski.... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto rozgnieść i rozłożyć na blaszkę.
  • 2. masa serowa: Cukier ucieramy z żółtkami, dodajemy ser, ubijamy białka z 2 łyżeczkami cukru, śmietanę kremówkę również ubijamy.
  • 3. Delikatnie wszystko mieszamy i wlewamy do formy.
  • 4. Pieczemy około 1-1,5 godziny w 180st
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Ser biały Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować