Sernik na zimno w 4 kolorach

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 20 min

Przygotowanie tego smakołyku nie wymaga dużo pracy ani wielkich umiejętności.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • ● 1 kg serka waniliowego
    ● 2 galaretki wiśniowe
    ● galaretka agrestowa
    ● galaretka cytrynowa
    ● 2 jajka
    ● 4 łyżeczki żelatyny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery Galaretki

Sernik na zimno w 4 kolorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serek mieszamy z żółtkami. Białka ubijamy, dodajemy do masy serowej, mieszamy. Dzielimy na 2 części.
  • 2. Jedną galaretkę wiśniową rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody i studzimy. W niewielkiej ilości wody rozpuszczamy 2 łyżeczki żelatyny. Galaretkę i żelatynę powoli wlewamy do 1/2 masy serowej i dokładnie mieszamy. Wlewamy do tortownicy o śr. ok. 25 cm.
  • 3. Zieloną galaretkę rozpuszczamy w nieco mniejszej ilości wody niż podano na opakowaniu. Studzimy. Tężejącą galaretkę wylewamy na zastygniętą masę serową. Wstawiamy do lodówki.
  • 4. Żółtą galaretkę przygotowujemy tak jak czerwoną. Studzimy i dodajemy z rozpuszczoną resztą żelatyny do pozostałej masy serowej. Wykładamy na zieloną galaretkę.
  • 5. Na wierzch wylewamy przygotowaną wg przepisu na opakowaniu czerwoną galaretkę. Wstawiamy do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować