SERNIK NA ZIMNO Z KIWI I OREO

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Sernik na zimno na biszkopcie budyniowym. Sernik z musem z kiwi i ciasteczkami Oreo. Sernik winny, bardzo pyszny.

  • 2 godz.

Składniki:

  • biszkopt budyniowy:
    -6 jajka
    -1 szklanki cukru
    -3 budynie czekoladowe
    -1 czubata łyżka mąki tortowej
    -2 łyżeczki proszku do pieczenia

    krem budyniowy z kiwi:
    -ok.8 kiwi
    -1 szklanka cukru
    -1 szklanka wody
    -2 budynie cytrynowe
    -1/2 szklanki wody, do budyni
    -1 galaretka cytrynowa
    -100 g. masła

    dodatkowo:
    -1 opakowanie ciastek OREO-176 g.

    masa serowa:
    -330 ml. śmietanki 30 %
    -1 szklanka cukru pudru
    -1 śnieżka
    -1 kg. sera z wiaderka
    -30 g. żelatyny
    -1/2 szklanki wody

    na górę:
    -1 opakowanie ciastek Oreo-176 g.
    -50 g. gorzkiej czekolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sernik na zimno z kiwi i oreo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • biszkopt 1. biszkopt -Białka ubić ze szczyptą soli potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Na koniec przesiewać budyń z mąką i proszkiem i już mieszać łopatką. Wylać do blaszki 30x40 ,wyłożonej papierem do pieczenia.Piec ok. 25-30 min. w 175*
  • krem z kiwi 2. krem budyniowy z kiwi-Kiwi obrać, pokroić na kawałeczki. Włożyć do garnka, wsypać cukier wlać wodę i rozgotować. Odstawić i blenderem rozdrobnić. Jeżeli musu nie ma 1 l. to uzupełnić wodą. Wstawić ponownie na piec,mieszać i zagotować. Wlać rozmieszane budynie z wodą i ugotować. Odstawić z pieca i wsypać suchą galaretka i wymieszać do rozpuszczenia galaretki. Następnie dodać masło i mieszać do jego rozpuszczenia. Ostudzić do lekkiego tężenia.Rozsmarować na biszkopcie.
  • warstwa ciastek 3. Ciastka połamać na kawałki i posypać na kremie.Schłodzić.
  • masa serowa 4. masa serowa- Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do letniego.Śmietankę ubić z połową cukru pudru i śnieżką. Dodać porcjami ser, resztę pudru i zmiksować. Na koniec dolewać żelatynę, miksując. Lecz nie za długo.Wyłożyć na ciastka i rozsmarować.
  • posypka z ciastek 5. Na górę rozsypać mocno rozkruszone ciastka. Dodatkowo można polać roztopioną czekoladę ''za nitką''. Schłodzić w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Budyń Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować