Sernik na bitej śmietanie z kokosem

4.48 (189 ocen)

  • 60 min

Moje najnowsze odkrycie wśród ciast bez pieczenia :)

  • 60 min

Składniki:

  • - 2 galaretki cytrynowe

    - 70 g wiórków kokosowych
    - czubata łyżka masła
    - cukier

    - 1 kg sera na sernik
    - cukier waniliowy
    - cukier puder
    - 250 g śmietany 30%
    - śmietan fix

    - herbatniki
    - blaszka kwadratowa 20x20
Wystaw ocenę:

4.48 (189 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik na bitej śmietanie z kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Najpierw rozpuszczamy galaretki w dwóch szklankach wody i odstawiamy do wystygnięcia.
  • 2. Na patelni rozpuszczamy masło z dwiema łyżkami cukru. Dodajemy do tego wiórki kokosowe i mieszamy smażąc aż wiórki lekko przyrumienią się. Odstawiamy do wystygnięcia.
  • 3. Śmietanę ubijamy na sztywno dodając śmietanfix. Dodajemy 2 łyżki cukru pudru i cukier waniliowy, a następnie miksując dodawać powoli ser. Na koniec dodajemy powoli galaretkę i miksujemy do uzyskania gładkiej masy.
  • 4. Blaszkę wykładamy herbatnikami. Na nie wylewamy masę, a na jej wierzch posypujemy wiórki kokosowe. Wstawiamy do lodówki na całą noc i gotowe :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować