Sernik czarno biały - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.wykonanie
Na stolnicę wysypujemy mąkę,kakao, proszek do pieczenia, cukier puder, wszystko dokładnie mieszamy, dodajemy margarynę, następnie siekamy nożem. Na końcu dodajemy żółtka, zarabiamy szybko. Ciasto dzielimy na dwie części, następnie schładzamy w zamrażarce.
Masa serowa
Do miski wsypujemy cukier, żółtka, następnie ucieramy. Dodajemy ser, masło, wiórki, aromat dokładnie mieszamy, na koniec dodajemy budyń. Ubijamy białka na sztywno następnie dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy.
Na średniej wielkości formę, wyłożoną papierem do pieczenia, ścieramy jedną część ciasta, następnie wykładamy masę serową, wierzch przykrywamy startą drugą częścią ciasta .
Pieczemy około godzinę 180 stopniach.
Komentarze