Sernik bez sera

5 (164 ocen)

  • 2 godz. 10 min

Pierwszy sernik do którego nie potrzeba twarogu :)

  • 2 godz. 10 min

Składniki:

  • Ciasto
    • 3 szklanki mąki
    • 1 margaryna
    • ½ szklanki cukru
    • 6 żółtek
    • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Masa
    • 3 śmietany 18% (każda po 400ml)
    • 2 szklanki cukru
    • 2 budynie śmietankowe
    • 100 g wiórek kokosowych
    • 6 białek

Wystaw ocenę:

5 (164 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Sernik bez sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagnieść ciasto podzielić na dwie części. Do mniejszej dodać kakao. Zamrozić ją. Większą część ciasta kładziemy na spód blaszki a drugą ucieramy na wierzch ciasta.
    Śmietanę wymieszać z wiórkami i budyniem (nie wolno miksować), białka ubić na sztywno z cukrem i połączyć z masą śmietanową i wiórkami. Wylać masę na jasne surowe ciasto następnie na wierzch zetrzeć ciemne ciasto. Piec około 1h w temp. 180stopni
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować