SERNIK BEZ SERA

4.5 (152 ocen)

Bardzo dobre i tanie ciasto

Składniki:

  • CIASTO; 3 szk. mąki 1 margaryna bielska 6 żółtek 1szk.cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia SER; 2 śmietany18% 2 budynie śmietankowe 20 dkg.wiórek kokosowych 1 cukier waniliowy 6 białek 1 szk. cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik bez sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gnieciemy ciasto i dzielimy na dwie części,jedną władamy do zamrażarki na 20-30minut,a drugą część wykladamy na blachę.

  • 2. Budyń i śmietanę mieszamy mikserem i dodajemy wiórki kosowe i cukier waniliowy,dokladnie mieszamy.
  • 3. Białka ubijamy z cukrem na pianę i dodajemy do masy serowej. Calość delikatnie mieszamy i wykładamy na ciasto.
  • 4. Na wierzch ścieramy drugą część ciasta z zamrażarki.
  • 5. Pieczemy 50 minut w temperaturze 170-180 stopni C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować