Sernik bez sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.MĄKĘ,CUKIER PROSZEK DO PIECZENIA ,ŻÓŁTKA, MARGARYNĘ ZAGNIEŚĆ NA CIASTO.
2. CIASTO PODZIELIĆ NA DWIE CZĘŚCI JEDNĄ CZĘŚĆ CIASTA WŁOŻYĆ DO ZAMRAŻALKI
A DRUGĄ WYŁOŻYĆ BLACHĘ I PONAKŁUWAĆ WIDELCEM
MASA:
1.BIAŁKA UBIĆ Z CUKREM NA SZTYWNĄ PIANĘ.
2.DODAĆ JOGURTY, BUDYNIE WSZYSTKO RAZEM DELIKATNIE WYMIESZAĆ.
3. MASĘ WYLAĆ NA BLACHĘ O WYM. 22X34CM..
4.NA MASĘ ZETRZEĆ NA TARCE LUB POKRUSZYĆ CIASTO Z ZAMRAŻALKI
5.CIASTO PIEC 50 MINUT W TEMPERATURZE 170 STOPNI
6.CIASTO POZOSTAWIĆ W PIEKARNIKU DO OSTYGNIĘCIA
POLEWA:
WSZYSTKIE SKŁADNIKI WŁOŻYĆ DO RONDLA Z GRUBYM DNEM, PODGRZEWAĆ
I MIESZAĆ AŻ DO UZYSKANIA POLEWY. PO WYSTUDZENIU POLAĆ WYSTUDZONE CIASTO.
Komentarze