SERNIK BEZ SERA

4.99 (185 ocen)

  • 20 min

Sernik na jogurcie idealny dla liczących kalorie.

  • 20 min

Składniki:

  • CIASTO:
    3 SZKLANKI MĄKI PSZENNEJ
    2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA
    1 KOSTKA MARGARYNY
    5 ŻÓŁTEK
    1 SZKLANKA CUKRU

    MASA:
    2 JOGURTY JOGOBELLA BRZOSKWINIOWE (2 x 500g)
    2 BUDYNIE ŚMIETANKOWE
    1 SZKLANKA CUKRU
    5 BIAŁEK

    POLEWA:
    2 ŁYŻKI MARGARYNY KASIA
    2 ŁYŻKI WODY
    2 ŁYŻKI KAKAO
    4 ŁYŻKI CUKRU
Wystaw ocenę:

4.99 (185 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik bez sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.MĄKĘ,CUKIER PROSZEK DO PIECZENIA ,ŻÓŁTKA, MARGARYNĘ ZAGNIEŚĆ NA CIASTO.

    2. CIASTO PODZIELIĆ NA DWIE CZĘŚCI JEDNĄ CZĘŚĆ CIASTA WŁOŻYĆ DO ZAMRAŻALKI

    A DRUGĄ WYŁOŻYĆ BLACHĘ I PONAKŁUWAĆ WIDELCEM

    MASA:
    1.BIAŁKA UBIĆ Z CUKREM NA SZTYWNĄ PIANĘ.
    2.DODAĆ JOGURTY, BUDYNIE WSZYSTKO RAZEM DELIKATNIE WYMIESZAĆ.
    3. MASĘ WYLAĆ NA BLACHĘ O WYM. 22X34CM..
    4.NA MASĘ ZETRZEĆ NA TARCE LUB POKRUSZYĆ CIASTO Z ZAMRAŻALKI
    5.CIASTO PIEC 50 MINUT W TEMPERATURZE 170 STOPNI
    6.CIASTO POZOSTAWIĆ W PIEKARNIKU DO OSTYGNIĘCIA

    POLEWA:
    WSZYSTKIE SKŁADNIKI WŁOŻYĆ DO RONDLA Z GRUBYM DNEM, PODGRZEWAĆ

    I MIESZAĆ AŻ DO UZYSKANIA POLEWY. PO WYSTUDZENIU POLAĆ WYSTUDZONE CIASTO.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować