1.Do mąki dodajemy wszystkie składniki, dokładnie wygniatamy ciasto i formujemy w kulę .Chłodzimy w lodówce.
Robimy masę serową:
Do sera wsypujemy mąkę , budyń i skórkę z cytryny.
Żółtka oddzielamy od białek.
Żółtka ucieramy z cukrem , dodajemy do sera , a białka miksujemy na sztywna pianę i również dokładamy do masy serowej. Wszystko lekko mieszamy aby składniki nam się połączyły.
Ciasto wyjmujemy z lodówki i dzielimy na pół .
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni.
Jedną połową ciasta wylepiamy dno foremki , wyłożonej folią spożywczą , lub wysmarowaną olejem.
Na ciasto wykładamy masę serową .
Resztę ciasta równomiernie ścieramy na tarce o grubych oczkach na ser.
Pieczemy 65 min. w temp. 180 stopni ( bez termoobiegu )
Po upieczeniu zostawić w piekarniku , aż ostygnie.
Posypać cukrem pudrem.
Komentarze