Serniczki kokosowe z malinami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Apetyczny deserek dla zakochanych

  • 30 min

Składniki:

  • 250g mąki
    100 ml mleka
    20 g drożdży
    1 łyżka cukru
    2 łyżek oleju
    1 szczypta soli
    1 żółtko

    200 g sera białego
    1 jajko
    2 łyżki cukru
    2 łyżki wiórek kokosowych
    aromat cytrynowy
    otarta skórka z cytryny

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Serniczki kokosowe z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Serniczki kokosowe z malinami 1. Mleko zagrzać, dodać drożdże i cukier , wymieszać aż drożdże się rozpuszczą. Mąkę przesiać, dodać sól, żółtka, olej i powoli wlać ciepłe mleko z drożdżami i cukrem, ciasto mieszać długo aż wyrobi się i będzie gładkie. Uformować kulkę i odstawić do wyrośnięcia.
  • Serniczki kokosowe z malinami 2. Ser z dodatkami utrzeć na gładką masę.
    przygotować foremki na muffinki w kształcie serduszek , posmarować olejem.
    Ciasto rozwałkować na grubość ok pół cm wyciąć foremką w kształcie serduszka i ułożyć na dnie każdej foremki, nałożyć po łyżce masy serowej i małą łyżeczką wyrównać. Na wierzch położyć znów wycięte foremką serduszka i odstawić na 15 min do wyrośnięcia.
    Przed wstawieniem do piekarnika wszystkie serduszka posmarować białkiem z jajka i posypać wiórkami kokosowymi. Piec w temp ok 200 st 30 min.
    100 g mrożonych malin wymieszać z 2 łyżeczkami cukru i lekko utrzeć.
    Polać serniczki , ozdobić całą maliną lub listkiem mięty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować