Serek twarogowy z zieloną cebulką i rzodkiewką

4.5 (152 ocen)

Wyśmienita na kanapki!

Składniki:

  • 25 dag sera twarogowego półtłustego
    pęczek zielonej cebulki
    ok 5-6 łyżek kwaśniej śmietany
    4-5 rzodkiewek
    sól, pieprz, słodka papryka
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ser

Serek twarogowy z zieloną cebulką i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • cebulka zeilona i rzodkiewka 1. Zieloną cebulkę pokroić, rzodkiewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  • ser biały 2. Ser biały przełożyć do miski, pognieść widelcem.
  • ser z cebulką i rzodkiewką 3. Do sera białego dodać pokrojoną cebulkę i rzodkiewkę, dodać kwaśna śmietanę wymieszać.
  • ser doprawić do smaku 4. Ser przyprawić do smaku solą, pieprzem i słodką papryką.

Porady

Ilość kwaśniej śmietany uzależniona od sera twarogowego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rzodkiewka Sery Śmietana Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować