Sałatka śledziowa z cebulką i rzodkiewką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną i zdrową sałatkę śledziową. Śledzie w tej kombinacji smaków są pyszne. Polecam na kolację z pieczywem.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 płaty matiasa lekko solonego w oleju
    10 rzodkiewek
    1 średnia cebula
    3 łyżki z dużym czubkiem kwaśnej śmietany
    1 łyżka pokrojonego szczypiorku
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka śledziowa z cebulką i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Matiasy osuszamy i kroimy na małe kawałki. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Rzodkiewki myjemy i również kroimy w kosteczkę.
    Szczypiorek myjemy i kroimy na drobno.
    Do miseczki przekładamy kwaśną śmietanę, szczypiorek i wsypujemy sól oraz pieprz. Mieszamy.
    W salaterce układamy warstwy: 1 łyżka sosu, połowa cebuli, 2 łyżki sosu, pokrojone matiasy, cebula, sos, pokrojone rzodkiewki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować