Matiasy z jabłkiem, rzodkiewką i cebulką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

W tej kombinacji smakowej - matiasy smakują wybornie. Słodkie jabłko, chrupiąca rzodkiewka oraz cebulka to pyszne połączenie. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 płaty matiasa lekko solonego w oleju
    1/2 słodkiego jabłka
    1 cebula
    6 rzodkiewek
    1 łyżka pokrojonego szczypiorku
    1 łyżka kwaśnej śmietany
    3 łyżki z czubkiem jogurtu naturalnego
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Matiasy z jabłkiem, rzodkiewką i cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Matiasy z jabłkiem, rzodkiewką i cebulką 1. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Jabłko obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę. Rzodkiewki myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w kosteczkę.
    Szczypiorek myjemy i osuszamy oraz kroimy na drobno. Matiasy kroimy na mniejsze kawałeczki.
    Do miseczki przekładamy śmietanę, jogurt i dodajemy sól i pieprz, mieszamy.
    W salaterce układamy kolejne warstwy : sos, połowa matiasa, sos, rzodkiewka ( trochę zostawiamy do dekoracji ), sos, cebula, reszta matiasów, sos, jabłko, szczypiorek ( trochę zostawiamy do dekoracji ), sos i dekorujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować