Ser wędzony z patelni w migdałowej panierce z konfiturą z czerwonej porzeczki

5 (196 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 15 min
  • Łatwy

Błyskawicznie i smacznie, na ciepło i na zimno, solo i w bułce, na przekąskę i jako letni mały posiłek.

  • 15 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 9 plastrów sera wędzonego
    1 jajko
    3 kopiaste łyżki mielonych migdałów
    3 kopiaste łyżki bułki tartej
    olej do smażenia
    4 kopiaste łyżki konfitury z czerwonej porzeczki
Wystaw ocenę:

5 (196 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski Ser

Ser wędzony z patelni w migdałowej panierce z konfiturą z czerwonej porzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Migdały mieszamy z bułką tartą, jajko rozbijamy i roztrzepujemy przy pomocy widelca. Każdy plaster sera zanurzamy najpierw w jajku, a potem w panierce. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

    Gorące, ciągnące serki serwujemy z konfiturą z czerwonej porzeczki. Smakują wybornie.

    Panierowany ser stanowi fajny dodatek do domowego cheeseburgera w miękkiej, puchatej domowej bułce.

    Przepis na takie bułki znajdziesz tutaj :
    https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/bulki-pomidorowe-z-czabrem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Oscypek Porzeczki Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować