Ser camembert w panierce z żurawiną

  • wyświetlono: 25222 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Letnie wieczory przy stole - przystawka.

Doraa
  • 1 porcje
  • Łatwy

Składniki

- ser camembert (naturalny): 1 sztuka
- Jajko (roztrzepane): 1 sztuka
- bułka tarta: 3 łyżki
- olej (do smażenia): 3 łyżki

- żurawina (konfitura): 2 łyżki

Sposób przygotowania przepisu:

Ser camembert w panierce z żurawiną

  • 1. Ser obtoczyć w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obydwu stron do lekkiego zrumienienia.
  • 2. Podawać na ciepło z dodatkiem konfitury żurawinowej w towarzystwie ulubionego białego wina.
  • 3. Uwagi: Jest to porcja na jedną osobę. W zależności od liczby gości należy przygotować odpowiednią ilość porcji.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

letnie_menu

Komentarze

Podobne przepisy

image-22esluo

Dodane przez: nataliakielek

Zapiekany ser camembert w cieście

Efektowne danie z serem camembert...

Smażone camembert z żurawiną

Dodane przez: joasia_joasia

Smażone camembert z żurawiną

Doskonałe jako przekąska i ciekawy...

Grzanki z cukinią camembertem i żurawiną

Dodane przez: 2milutka

Grzanki z cukinią, camembertem i żurawiną

Uwielbiam! Przyjemnie chrupiące...

Smażony ser camembert z rukolą, żurawiną i grzankami

Dodane przez: monika016

Smażony ser camembert z rukolą, żurawiną...

Nie jest to ani lekka ani zdrowa...

Camembert z żurawiną i piernikami w cieście francuskim

Dodane przez: Mniam1

Camembert z żurawiną i piernikami w cieście...

Paczuszki z ciasta francuskiego,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE