Sekret mniszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Ciasto 1 :Margarynę utrzeć z cukrem, dodając po jednym żółtku, a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Upiec ciasto.
2. Ciasto 2: Z podanych składników- oprócz kakao- zarobić kruche ciasto. Podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao i zamrozić.
3. Masa serowa: Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, ser, budynie, proszek do pieczenia, pianę z białek, a na końcu dodać zamrożone ciasto ciemne starte na tarce o grubych oczkach.
2.Ciasto 2: Z podanych składników- oprócz kakao- zarobić kruche ciasto. Podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao i zamrozić.
3. Masa serowa: Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, ser, budynie, proszek do pieczenia, pianę z białek, a na końcu dodać zamrożone ciasto ciemne starte na tarce o grubych oczkach.
5.Masa: Galaretkę rozpuścić w 1/4 szklanki wody. Owoce ananasa pokroić w drobną kostkę. Z mleka, mąki, cukru, żółtek ugotować budyń. Masło utrzeć, dodać przestudzony budyń, a na końcu tężejącą galaretkę i owoce ananasa.
Przełożenie ciasta: Sernik- masa- ciasto 1- polewa.
Komentarze