Schabowy z cukinii

4.5 (194 ocen)

  • 25 min

Sezon na warzywa uważam za rozpoczęty. Czas zrezygnować z mrożonek i cieszyć się świeżymi nowalijkami. Od dziś przez kolejne 6 miesięcy na naszych talerzach powinien gościć kolor, smak i witaminki.

  • 25 min

Składniki:

  • 1 cukinia
    250g fasolki szparagowej żółtej
    250g fasolki szparagowej zielonej
    szczypiorek
    1 jajko
    bułka tarta
    parmezan
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schabowy z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię umyć i pokroić w cienkie plastry.
    Posolić, posypać pieprzem. Maczać w jajku, a następnie w panierce z parmezanu i bułki tartej.
    Obsmażać na oleju.
    Przygotować fasolkę szparagową - umyć, poobcinać końcówki i ugotować lub udusić na maśle klarowanym.
    Bukieciki z przygotowanej fasolki związać szczypiorkiem i ułożyć na talerzu.
    Udekorować świeżą pietruszką, koperkiem lub lubczykiem.

Porady

Cukinię smażymy na mocno rozgrzanej patelni tylko do momentu zezłocenia panierki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować