Schab w słoneczniku

4.5 (156 ocen)

Pestki słonecznika jako panierka to fajny pomysł na tradycyjnego schabowego

Składniki:

  • 0,5 kg schabu
    2 jajka
    100 g pestek słonecznika
    szklanka bułki tartej
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab w słoneczniku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab myjemy,osuszamy i kroimy na plastry.Każdy plaster rozbijamy tłuczkiem,nacieramy solą i pieprzem i odstawiamy do lodówki.
  • Schab w słoneczniku 2. W jednej miseczce roztrzepujemy jajka,a w drugiej mieszamy bułkę razem z pestkami słonecznika.
    Na patelni rozgrzewamy olej i kładziemy mięso obtoczone najpierw w jajku,a potem w panierce z bułki i słonecznika.Smażymy z obydwu stron na złoty kolor.

Porady

Mięso można jeszcze natrzeć ostrą czerwoną papryką,albo przyprawą curry.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować