CHILI CON CARNE

  • wyświetlono: 844 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 1

Danie kuchni meksykańskiej,dla osób lubiących ostre dania.

Składniki

400 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
2 cebule
4 ząbki czosnku
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka kukurydzy
500 g przecieru pomidorowego
1 papryka czerwona
2 łyżki oleju
PRZYPRAWY:
sól
pieprz
kminek
papryka słodka i ostra(chili)
oregano
bazylia

Sposób przygotowania przepisu:

CHILI CON CARNE

  • 1. Cebulę i czosnek posiekać,paprykę pokroić w kostkę i wszystko razem podsmażyć na oleju,dodać mięso mielone i smażyć.
  • 2. Dodać przyprawy i przecier pomidorowy,zamieszać i dusić 10 minut.
  • 3. Fasolę i kukurydzę osączyć i dodać do mięsa,gotować około 15 minut.
  • 4. Podawać na ciepło.

Porady

Przecier pomidorowy można zastąpić pomidorami w puszce.
Danie to podałam z kluskami robionymi na parze,ale równie dobrze można je podać z makaronem,plackami tortilla,ryżem.
Przyprawy dodać według uznania.
Istnieje też wersja wegetariańska bez dodatku mięsa.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzuz_roznych_stron_swiatamięso mielonechili con carne

Komentarze

Podobne przepisy

Chili

Dodane przez: kowwioleta

Chili con carne z indykiem

Mała modyfikacja tradycyjnego chili...

chili

Dodane przez: zauberi

Chili con carne

Uwielbiamy kuchnię meksykańską...

chili con carne

Dodane przez: NaWidelcu

Chili con carne z ciecierzycą

Ciekawe w smaku połączenie różnych...

Chili con carne z indykiem

Dodane przez: edyta337

Chili con carne z indykiem

Chili con carne z indykiem to...

Chili con carne

Dodane przez: Hrabina w kuchni

Chili con carne

Szybkie i łatwe do przygotowania,...

chili con carne

Dodane przez: majka190382

CHILI CON CARNE

Szybki, syty, rozgrzewający obiad.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE