OGÓRKOWY DIP

  • wyświetlono: 414 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Dip, jako dodatek do dań mięsnych z grilla.

Składniki

400 ml jogurtu naturalnego
3 ząbki czosnku
1 ogórek

Sposób przygotowania przepisu:

OGÓRKOWY DIP

  • 1. Ogórka obrać ze skóry i pokroić w niewielką kostkę.
  • 2. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
  • 3. Jogurt przełożyć do miseczki,dodać czosnek i ogórka,wymieszać.
  • 4. Schłodzić w lodówce.

Porady

Do dipu można dodać świeże,posiekane drobno zioła np.miętę,albo bazylię.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodysezonowe_przysmakiGrillogórkowy dip

Komentarze

Podobne przepisy

Dip rzodkiewkowy

Dodane przez: czarrna

Dip rzodkiewkowy

Do dań z grilla

Dip do świeżych warzyw

Dodane przez: beetle

Dip do świeżych warzyw

Pyszny, kremowy dip z czosnkową...

Warzywna przekąska

Dodane przez: Gospodyni

Warzywna przekąska z dipem

Mam dla was zdrową i kolorową propozycję....

dip tatarski

Dodane przez: majka190382

DIP TATARSKI

Idealny do wieprzowiny.Podawać...

dip szczypiorkowy

Dodane przez: Alex M

Dip szczypiorkowy

Podawać do pieczonych warzyw lub...

dip wiosenny łagodny

Dodane przez: Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Dip wiosenny łagodny

Łagodniejsza wersja dipu do samosów....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE