REKLAMA

Salceson

wyświetlono: 1236 | dodany do książki kucharskiej: 4 | polecenia: 0

Ciasto jest tanie i wykonuje się bardzo szybko. Uwielbiają bardzo moje wnuczki ,nie jest słodkie tylko winne. Polecam wszystkim. Smacznego!.

opublikowany: 27.06.2014
Udostępnij Pinterest
  • 40 min

Składniki:

  • Składniki:

    1 kostka margaryny
    ¾ szklanki cukru
    2 łyżki kakao
    1 szklanka mleka
    2 łyżki żelatyny 3 paczki herbatników
    orzechy włoskie,rodzynki, wiśnie drylowane
Ocena:

(średnia 4.5 z 169 głosów)

Sposób przygotowania:

  • Salceson 1. Margarynę cukier, kakao rozpuścić w garnku. Do rozpuszczonej masy dodać pokrojone orzechy, rodzynki, wiśnie i pokruszone herbatniki. Mleko zagotować i rozpuścić w nim żelatynę. Połączyć z masą.Dobrze wymieszać i całość zlać do prostej butelki plastikowej. Wstawić do lodówki. Gdy masa zastygnie , naciąć butelkę z boku i zdjąć. Otrzymane ciasto pokroić w plasterki.

Porady

Można zlać do innego naczynia ale z butelki plastikowej jest łatwiej wyjąć.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Czarek Czarek

Salceson drobiowy

Idealna wędlinka do chleba, bardzo prosty w wykonaniu.

kategoria: Wędliny opublikowany: 23.02.2017 | wyświetlono: 5511 Książki kucharskie: 7 | Polecenia: 0
Dodane przez: quchniakaroli quchniakaroli

Słodki Salceson.

Pomysł na pyszny prosty deser.

kategoria: Desery galaretki opublikowany: 27.10.2013 | wyświetlono: 26483 Książki kucharskie: 16 | Polecenia: 0
Dodane przez: Nina80 45645827_1063026080558031_9140329647345500160_n (1)

Salceson golonkowy

Salceson golonkowy, smak dzieciństwa, pachnie przyprawami i co najważniejsze wiemy co w nim jest.

kategoria: Wędliny opublikowany: 21.05.2019 | wyświetlono: 3532 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 0
Dodane przez: Krystyna63 Krystyna63

Salceson

Może nazwą nie przypomina ciasta, ale jest to pyszny, słodki smakołyk.

kategoria: Ciasta Desery opublikowany: 22.02.2014 | wyświetlono: 1740 Książki kucharskie: 5 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE