Sałatka z wędzonym halibutem i jajkiem

4.49 (158 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Lekka ale syta sałatka ze świeżych warzyw z delikatnym w smaku , rozpływającym się w ustach wędzonym halibutem i jajkiem na twardo.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 główki sałaty lodowej
    1 pęczek żodkiewki
    2 pomidory
    2 łyżaki oleju rzepakowego
    przyprawa do sałatek w młynku
    400g. wędzonego na gorąco halibuta
    2 jajka ugotowane na twardo
    1/3 pęczka szczypiorku
Wystaw ocenę:

4.49 (158 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z wędzonym halibutem i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyć , osuszyć.
    Sałatę porwać na małe kawałki.
    Pomidory pokroić w ćwiartki , rzodkiewki w czwórki.
    Warzywa polać olejem rzepakowym oraz oprószyć przyprawą do sałatek , wymieszać.
  • 2. Jajka obrać ze skorupek , umyć , pokroić w czwórki.
    Halibuta dokładnie oddzielić od ości i skóry , porwać na małe kawałki.
  • 3. Na wierzchu sałatki ułożyć jajka i halibuta.
    Sałatkę posypać posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wędzenie Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować