Sałatka z tuńczykiem

4.97 (152 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To był prawdziwy hit przyjęcia urodzinowego! Proponuję od razu zrobić dwie porcje :)

Składniki:

  • - 2 puszki tuńczyka w wodzie (po 170g netto)
    - 1 brokuł
    - mała główka kapusty pekińskiej
    - 1 świeży ogórek
    - puszka kukurydzy
    - 5 łyżek majonezu
    - 1 czerwona papryka
    - po 1 łyżce posiekanego koperku i szczypiorku
Wystaw ocenę:

4.97 (152 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka z tuńczyka

Sałatka z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy w osolonej wodzie kilka minut do miękkości. Tuńczyka i kukurydzę osączamy z zalewy. Ogórka, paprykę oraz kapustę kroimy na kawałki.
  • 2. W salaterce wykładamy kolejno: kapustę, ogórek, kukurydzę, majonez, brokuł, tuńczyka, paprykę, koperek oraz szczypiorek. Smacznego!

Porady

Smak sałatki będzie bardziej wyrazisty, jeśli jako kolejną warstwę dodamy pokrojoną cebulkę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska Tuńczyk Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować