Sałatka z ryżem i rzodkiewką

4.5 (195 ocen)

  • 1 min
  • Łatwy

Ta pyszna sałatka to świetny pomysł na wykorzystanie wcześniej ugotowanego ryżu. Sałatka jest aromatyczna i sycąca. Sprawdzi się jako śniadanie, przystawka na spotkaniu ze znajomymi czy kolacja.

  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 100g ryżu
    1 pęczek rzodkiewki
    Pół puszki kukurydzy
    1 mała cebula
    1 mały zielony ogórek
    2 jajka ugotowane na twardo
    Koperek
    Majonez
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka z ryżem Jajko

Sałatka z ryżem i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, studzimy.
    Rzodkiewkę myjemy, odcinamy końcówki i kroimy. Cebulę siekamy. Ogórka obieramy kroimy w kostkę. Jajka obieramy i kroimy w kostkę.
    Kukurydzę odsączamy z zalewy.
    Wszystkie składniki sałatki łączymy ze sobą, dodając majonez - tyle, żeby sałatka nie była zbyt sucha. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz posiekanym koperkiem. Całość mieszamy i schładzamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania

Podobne przepisy

To może cię zainteresować