Sałatka z roszponką i indykiem

0 (0 ocen)

Delikatna i smaczna sałatka z indykiem, pomidorkami i roszponką, idealnie komponuje się z sosem caesar, możemy przygotować ją na lekki obiad do pracy.

Składniki:

  • 200 gram piersi z indyka
    100 gram sezamu
    1 jajko
    Przyprawa do indyka
    Sól, pieprz
    0,5 opakowania mix sałat
    Garść roszponki
    250 gram pomidorków koktajlowych
    Dressing caesar
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z roszponką i indykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z indyka myjemy, osuszamy i kroimy w większą kostkę, posypujemy solą, pieprzem oraz przyprawą do indyka, wstawiamy na noc do lodówki. Na patelni rozgrzewamy olej, indyka panierujemy w rozkłóconym jajku i sezamie, smażymy na lekko złoty kolor, odsączmy z nadmiaru tłuszcz. Sałatę myjemy, osuszamy, układamy na talerzu. Pomidorki kroimy na pół, układamy na sałacie razem z kawałkami usmażonego indyka. Całość polewamy dressingiem caesar.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja Dania do pracy

Podobne przepisy

To może cię zainteresować