Sałatka z porem, ananasem i oregano

4.47 (199 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Sałatkę przyrządza się szybko, a dzięki oregano ma wyjątkowy smak i aromat.

Składniki:

  • ● podwójny filet z kurczaka
    ● op. oregano
    ● olej
    ● 30 dag żółtego sera
    ● puszka kukurydzy
    ● puszka ananasa
    w plastrach
    ● 1/2 pora
    ● 2 łyżki majonezu
    ● sól
Wystaw ocenę:

4.47 (199 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z porem, ananasem i oregano - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy
    w niewielką kostkę. Mięso
    smażymy na rozgrzanym oleju
    ok. 15 minut, ciągle mieszając.
    Wsypujemy 3/4 opakowania
    oregano, mieszamy.
    Odstawiamy do wystygnięcia.
    Przekładamy do salaterki.
  • 2. Ser kroimy w małą kostkę.
    Kukurydzę i ananasa
    osączamy. Ananasa kroimy
    w kostkę i z kukurydzą oraz
    serem wsypujemy do mięsa.
    Pora oczyszczamy i kroimy
    w cienkie półplasterki. Dodajemy
    do sałatki. Mieszamy
    z majonezem. Wsypujemy
    resztę oregano, mieszamy.
    Doprawiamy do smaku solą.
    Sałatkę wstawiamy na godzinę
    do lodówki.

Porady

RADY Marty Grosiak Tym, którzy lubią bardziej wyraziste smaki, polecam przygotować sałatkę z podwójnej ilości pora. Ananasa zaś najlepiej dodawać stopniowo, próbując, czy sałatka jest już wystarczająco słodka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Filet z kurczaka Oregano

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować