Sałatka z pieczoną gruszką, gorgonzolą i orzechami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby

Sałatka grzechu warta:). Każdy składnik idealnie się ze sobą komponuje a całości dopełnia miodowo-musztardowy sos.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • Sałatka:
    1 gruszka
    garść roszponki
    50g sera grogonzola
    garść orzechów nerkowca

    Sos:
    1 łyżka oleju
    1 łyżeczka miodu
    1 łyżeczka musztardy
    2 łyżki soku z cytryny
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z pieczoną gruszką, gorgonzolą i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszkę kroimy w plastry, usuwamy gniazda nasienne. Układamy na blaszce, na każdy kawałek kładziemy pokruszoną gorgonzolę. Zapiekamy przez 10 minut w 180 stopniach.
  • 2. Wszystkie składniki sosu mieszamy ze sobą do dokładnego połączenia składników.
  • 3. Na talerz układamy roszponkę, upieczoną gruszkę z serem. Polewamy sosem, posypujemy orzechami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gorgonzola Sałata Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować