Sałatka z papryką i oliwkami

4.49 (145 ocen)

Wzorowałam się na przepisie pochodzącym z książki "Karolina na detoksie"

Składniki:

  • 1/2 opakowania liści młodego szpinaku lub sałaty (ok. 100g)
    1 czerwona papryka
    1/2 szklanki zielonych oliwek
    1/2 ogórka

    dressing:
    2 łyżki miodu
    2 łyżeczki musztardy
    sok z cytryny
    2 łyżki oleju z lnianki (rydzowego) lub oleju lnianego
    1 łyżka oliwy lub oleju rzepakowego
    świeżo zmielony pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (145 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z papryką i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę kroimy w paski, grillujemy ją ok. 5-7 minut na suchej patelni.
    Ogórka kroimy w plasterki.
  • 2. Szykujemy sos. Sok z cytryny mieszamy z miodem i musztardą. Powoli wlewamy olej z lnianki i oliwę, mieszając do momentu uzyskania jednolitego sosu. Na końcu sos doprawiamy pieprzem.
  • 3. Grillowaną paprykę mieszamy ze szpinakiem, oliwkami i ogórkiem. Polewamy gotowym dressingiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować