Sałatka z makrelą

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Sałatka z wędzoną makrelą, jajkiem, świeżymi warzywami i dipem jogurtowo - majonezowym.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • pół dużej makreli wędzonej,

    2-3 jajka,

    mix sałat 160 g,

    pół dużego pomidora,

    2 ogórki gruntowe,

    ogórek kiszony,

    3-4 rzodkiewki,

    kilka pomidorków koktajlowych,

    pół pęczku szczypiorku,

    łyżka majonezu,

    3 łyżki jogurtu naturalnego,

    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dip

Sałatka z makrelą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i kroimy na ćwiartki.

    Makrelę obieramy z ości.

    Pomidora (poza koktajlowymi), ogórki, rzodkiewkę kroimy w plastry, szczypiorek siekamy.

    Do majonezu dodajemy jogurt, dużą szczyptę soli oraz pieprzu.

    Do miski przekładamy sałatę, warzywa, rybę, polewamy dipem, układamy jajka pomidorki koktajlowe, posypujemy szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Sałata Szczypiorek Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować