Sałatka z makaronem, grogonzolą, gruszką, rukolą i orzechami

4.47 (184 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Moje ulubione połączenie smaków tym razem w makaronowo-sałatkowej odsłonie:).

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 200g makaronu, u mnie kokardki
    2 garści rukoli
    2 gruszki
    100g sera gorgonzola
    duża garść orzechów włoskich
    sok z 1/2 cytryny
    1 łyżeczka musztardy
    1 łyżeczka miodu
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka oleju
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.47 (184 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Ser

Sałatka z makaronem, grogonzolą, gruszką, rukolą i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy. Orzechy siekamy, gorgonzolę i gruszkę kroimy w kostkę.
  • 2. W naczyniu łączymy ze sobą sok z cytryny, musztardę, miód, sól, pieprz, olej i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie mieszamy.
  • 3. Makaron, rukolę, gruszkę, ser i orzechy mieszamy ze sobą. Wlewamy przygotowany sos, ponownie dokładnie mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować