Sałatka z buraczków i podsmażanych pieczarek

4.5 (2 ocen)

  • 25 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczny dodatek do mięs smażonych, pieczonych i duszonych.

  • 25 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g gotowanych lub pieczonych buraczków
    400 g pieczarek - kapeluszy

    2-3 łyżki oleju
    sól i pieprz do smaku
    sok z cytryny do smaku

    natka pietruszki, koperek lub cebula dymka
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z buraczków i podsmażanych pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczone i obrane kapelusze pieczarek cienko kroimy.
    Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy pieczarki. Podsmażamy krótko, do zmięknięcia. Na końcu doprawiamy solą i pieprzem.
    Zostawiamy do przestygnięcia.

    Gotowane lub pieczone buraczki obieramy ze skórki i ścieramy na tarle o grubych oczkach do miski. Skrapiamy je sokiem z cytryny i olejem.
    Dodajemy ostygnięte pieczarki. Mieszamy, doprawiamy do smaku.

    Przed podaniem posypujemy ulubioną zieleniną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować