Sałatka z bulgurem i kiełbasą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Sałatka idealna na pudełkowe śniadanie. Sycąca kasza bulgur z kiełbasą, ogórkiem i selerem naciowym. Pysznie doprawiona sosem z dodatkiem musztardy francuskiej.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kasza bulgur - 100g
    Kiełbasa krakowska - 120g
    Seler naciowy - 4 łodygi
    Ogórek kiszony - 3szt
    Majonez - 1 łyżka
    Musztarda francuska - 1 łyżeczka
    Pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z bulgurem i kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę płuczemy, zalewamy niecałą szklanką wody (opcjonalnie ze szczyptą soli) i gotujemy do miękkości. Powinno to zająć około 15 minut. Kaszę zdejmujemy z ognia, odcedzamy i zostawiamy pod przykryciem jeszcze na kilka minut.
    Selera naciowego obieramy z grubszych włókien i kroimy w paseczki. Można użyć selera surowego, lub sparzyć go - przelać wrzątkiem i potem zimną wodą.
    Ogórka kiszonego i kiełbasę kroimy w kostkę.
    Kaszę mieszamy z kiełbasą, ogórkiem i selerem. Dodajemy majonez i musztardę. Doprawiamy pieprzem do smaku. Sałatkę zostawiamy w lodówce na kilka godzin do przegryzienia.
    Podajemy schłodzoną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować