Sałatka włoska z tuńczykiem

4.5 (143 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sałatka włoska z tuńczykiem

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ziemniaki (najlepsze młode): 40 dekagramów
    - kapary: 2 łyżki
    - jajka (ugotowane na twardo): 4 sztuki
    - tuńczyk (w oleju): 1 puszka
    - rukola (garść): 1 sztuka
    - sałata różna (garść): 1 sztuka
    - cebula czerwona: 1 sztuka
    - sok z cytryny: 1 łyżka
    - oliwa z oliwek: 3 łyżki
    - sos sałatkowy bazylia i oregano: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka włoska z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać ugotować. Sałatę umyć, ziemniaki oprószyć sosem
    sałatkowym póki są gorące, pokroić na połówki lub plastry. Ziemniaki
    wrzucić do miski, dodać kapary, oliwę z oliwek, cebulę pokrojoną w
    półksiężyce, poczekać aż ostygną. Dodać sałaty, tuńczyka,
    delikatnie połączyć.
  • 2. Wierz skropić sokiem z cytryny i położyć jajka pokrojone na ćwiartki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować