Sałatka warstwowa z burakami i żółtym serem

4.5 (189 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

"Kihiline peedi-juustusalat" - przepis z kuchni estońskiej

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ugotowane starte buraki: 500 gramów
    - starty żółty ser: 250 gramów
    - posiekane jajka na twardo: 4 sztuki
    - posiekane ogórki konserwowe: 5 sztuk
    - mrożony groszek: 200 gramów
    - majonez: 250 gramów
    - kwaśna śmietana: 250 gramów
    - świeżo zmielony pieprz: 1 szczypta
    - posiekane zioła do przybrania: 1 szczypta
    - ugotowane jajka przepisórcze do podania: 6 sztuk
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka warstwowa z burakami i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymieszać składniki sosu. Ugotować groszek i odcedzić. Układać warstwami: groszek, jajka, ok. 1/3 sosu, tarty ser, buraki, ogórki, reszta sosu. Schłodzić w lodówce. Przybrać jajkami przepiórczymi i ziołami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Notka redakcyjna

Jak zaskoczyć gości? Sałatka gyros warstwowa to sprawdzony przepis!

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować