Sałatka w słoiku do pracy

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Zdrowy, pożywny i praktyczny pomysł na lunch to sałatka w słoiku. Wystarczy pokroić swoje ulubione składniki, włożyć do słoiczka i zabrać do pracy. To świetne rozwiązanie dla wszystkich tych, którzy nie mają zbyt wiele czasu na przygotowanie posiłków, ale także dla sportowców i osób aktywnych fizycznie, które taką sałatkę mogą zjeść tuż po treningu. Dzisiaj zapraszam na moją wersję sałatki z dodatkiem awokado, jajek przepiórczych i pistacji :)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - mała garść liści sałaty
    - mała garść liści cykorii czerwonej
    - mała garść liści jarmużu
    - 1/2 awokado hass
    - kilka pomidorków cherry
    - kilka jajek przepiórczych
    - pistacje
    + dressing
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka w słoiku do pracy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka przepiórcze gotujemy na twardo przez około 3 minuty w osolonej wodzie (aby nie pękały i łatwiej się obierały), obieramy ze skorupki i kroimy je na pół. Składniki układamy w słoiku warstwami: sałata, połówki pomidorków cherry, pokrojone w kostkę awokado, jajka przepiórcze, cykoria, jarmuż i pistacje, a następnie zamykamy i zabieramy do pracy. Tuż przed posiłkiem dodajemy do naszej sałatki ulubiony dressing. Życzę smacznego! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować