SAŁATKA „TATARSKA”

4.5 (199 ocen)

Nie ulega wątpliwości, że warzywa konserwowe pod względem wartości odżywczej ustępują swoim świeżym odpowiednikom. Warzywa puszkowane mają mniej wartości odżywczych niż świeże, ale poza sezonem są dobrym rozwiązaniem, obok warzyw mrożonych czy suszonych. Dziś proponuję sałatkę „dla zapracowanych”.

Składniki:

  • słoik marynowanych pieczarek ok 300 g
    5 jaj
    5 ogórków konserwowych
    1 puszka groszku kons
    1 puszka mała kukurydzy kons
    1 pęczek koperku
    3 łyżki majonezu
    sól
    pieprz

Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Sałatka „tatarska” - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Pieczarki i ogórki również pokroić w kostkę. Kukurydzę i groszek odsączyć z zalewy. Koperek opłukać i posiekać. Dodać majonez . Doprawić . Wymieszać. Przed podaniem schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek Jajka Koper Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować