Sałatka pieczarkowo - jajeczna

4.5 (200 ocen)

Bardzo prosta a przy tym smaczna sałatka z pieczarek i jajek na twardo.

Składniki:

  • - 4 jajka
    - 45 dag pieczarek
    - 3 łyżki majonezu
    - pół pęczka szczypiorku
    - pieprz
    - przyprawa uniwersalna
    - sól
    - łyżka oleju
    - 2-3 łyżki masła
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka pieczarkowo - jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyścić, umyć i wysuszyć. Pokroić w pół-plasterki i wrzucić na patelnię z rozgrzanym masłem i olejem. Podsmażyć z odrobiną przyprawy uniwersalnej i pieprzu. Jajka ugotować na twardo, po czym ostudzone obrać i pokroić w kostkę. Wymieszać z pieczarkami, majonezem i posiekanym szczypiorkiem. Doprawić do smaku i wstawić na 2-3 godziny do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować