Sałatka meksykańska

4.5 (165 ocen)

  • 20 min

Z moim ulubionym, soczystym ananasem:)

  • 20 min

Składniki:

  • 1 puszka czerwonej fasoli
    1 puszka kukurydzy
    1 puszka ananasa w kawałkach
    1 czerwona papryka
    1 por
    15 dag. sera
    4 łyżki majonezu
    sól, pieprz, słodka papryka do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kukurydzę, fasolę, ananasa odsączyć z zalewy. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, paprykę pokroić w kostkę. Białą część pora pokroić w plasterki i sparzyć wrzątkiem. Odsączyć.
  • 2. Wszystkie składniki włożyć do miski i wymieszać delikatnie z majonezem. Doprawić do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Wstawić na pół godziny do schłodzenia do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Fasola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować