Sałatka makaronowa

4.5 (192 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Przy tej sałatce zawsze można poszaleć. Wszystkie składniki idealnie komponują się.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g kukurydzy konserwowej
    200 g groszku konserwowego
    125 g czerwonej fasoli konserwowej
    3 jajka
    140 g ananasa z puszki
    120 g tuńczyka w oleju
    50 g żółtego sera
    200 g makaronu risoni
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Sałatka makaronowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka makaronowa 1. Ananasa, fasolę, groszek, kukurydzę i tuńczyka osączamy z zalewy.

    Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu, odcedzamy, przelewamy zimną wodą.

    Jajka gotujemy na twardo, kroimy w kostkę.

    Ser ścieramy na dużych oczkach.

    W misce układamy warstwami groszek, kukurydzę, fasolę, jajka, tuńczyka, ananas, ser i makaron. Każdą warstwę, oprócz makaronu, smarujemy majonezem.

    Posypujemy posiekaną natką, przykrywamy i wstawiamy do schłodzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować