Sałatka "leśna polana"

4.5 (154 ocen)

Delikatny smak sałatki, trafnie podkreślony marynowanymi pieczarkami

Składniki:

  • 100-150 gr marynowanych pieczarek
    2 jajka
    2 ziemniaki
    1 marchew
    1 por
    majonez
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka "leśna polana" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki i marchew ugotować w mundurkach, wystudzić i obrać
  • 2. Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać
  • 3. W misce lub głębszym talerzu układać pieczarki kapeluszami w dół, następnie starte na grubych oczkach jajka, posolić, dać pieprz, polać majonezem.
    Następną warstwą powinien być por. Por oczyścić, umyć i pokroić w plasterki, posolić i polać majonezem.
    Marchew zetrzeć, wyłożyć na pora, także posolić i polać majonezem. Ostatnią warstwą powinny być starte ziemniaki.
  • image-1evmhbf 4. Następnie delikatnie odwrócić talerz do góry dnem i zdjąć. Grzybki będą na wierzchu sałatki jak na polance. Dekorować zieleniną
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować