Sałatka do dania mięsnego

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka, idealna jako dodatek do mięsa, ale również sprawdzi się na różnych uroczystościach.

  • 20 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 główka kapusty pekińskiej
    • 1 duża marchew
    • 1 por
    • 1 puszka kukurydzy konserwowej
    • 1 pęczek rzodkiewki
    • 2 łyżki majonezu
    • 2 łyżki jogurtu naturalnego
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka do dania mięsnego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa 1. Kapustę pekińską szatkuję, marchew obieram, myję, ścieram na tarce o dużych oczkach, por kroję w pół plasterki.
    Warzywa przekładam do miski, dodaję odlaną zalewy kukurydze oraz drobno pokrojone rzodkiewki.
  • majonez 2. Następnie dodaję majonez, jogurt, doprawiam pieprze oraz solą, dokładnie mieszam i przekładam do naczynia.
  • sałątka 3. Sałatka gotowa.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować