Marchew do drugiego dania

4.5 (179 ocen)

  • 35 min

zdrowy dodatek do ziemniaków i mięsa, dla małych i dużych.

  • 35 min

Składniki:

  • 4 marchewki ,2 łyż.cukru,1 łyż.octu 1 łyż.mąki i oleju .
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Desery Sałatki

Marchew do drugiego dania - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować marchew w całości -20 min .Obieramy ze skóry i kroimy w kostkę ,wrzucamy do rondelka podlewamy troszkę wodą ,dodajemy cukier i ocet ,gotujemy 10 min na małym ogniu .Robimy zasmażkę z oleju i mąki .Rozgrzewamy olej,dodajemy mąkę ciągle mieszając kiedy zbrązowieje dolewamy wody z marchwi zamieszać i dodajemy do marchwi ,poddusić jeszcze 3 min. Smacznego.

Porady

Można dodać zielony groszek .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować