Ryżowe kulki z serem

1 (1 ocen)

  • 45 min

Idealny zamiennik 'zwykłego' ryżu, ziemniaków czy kaszy

  • 45 min

Składniki:

  • 4 torebki ryżu
    6 łyżek startego sera żółtego
    4 jajka
    4 łyżki masła
    jarzynka do smaku

    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ryżowe kulki z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować i przestudzić, dodać starty ser żółty, żółtka, masło i doprawić jarzynką do smaku. Wymieszać, uformować kulki. Następie obtoczyć je w ubitym białku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować