Milky way

0 (0 ocen)

Delikatne ciasto, nie jest bardzo słodkie. Idealnie nadaje się do kawy.

Składniki:

  • Biszkopt: 7 jaj, 1 szkl. Cukru, 5 łyżek mąki, 3 łyżki kakao, 2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Masa mleczna: ½ szkl. Mleka, ½ szkl. Cukru, 2 opakowania cukru waniliowego, 25 dag margaryny, 2 szkl. Mleka w proszku, tabliczka czekolady gorzkiej i mlecznej + 6 łyżek mleka

Milky way - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników upiec biszkopt.
  • 2.
    Mleko wlać do rondelka, dodać cukier oraz cukier waniliowy, dokładnie wymieszać, zagotować a następnie wystudzić. Margarynę utrzeć na puch, następnie cały czas ucierając stopniowo dodawać wystudzone mleko z cukrem na przemian z mlekiem w proszku.
  • 3.
    Czekoladę z mlekiem rozpuścić na małym ogniu i chwilę przestudzić.

  • 4. Biszkopt przekroić na 2 blaty. Dolny blat posmarować dżemem z czarnej porzeczki i wyłożyć masę mleczną. Przykryć drugim blatem, polać polewą czekoladową.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy