Mini pankejki

0 (0 ocen)

  • 20 min

Mała wersja amerykańskich pancakes. Pysznie smakują na ciepło, jak i na zimno :-)

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki suche:
    1 i 1/4 szklanki mąki
    2 i 1/2 łyżeczki cukru
    1/2 łyżeczki soli
    1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki sody

    Składniki mokre:
    1 i 1/2 szklanki maślanki naturalnej
    2 łyżki oleju
    1 roztrzepane jajko

Mini pankejki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotuj dwie miski. Do jednej wsyp suche składniki -> wymieszaj, do drugiej mokre -> wymieszaj.
  • 2. Mokre składniki dodaj do suchych i dokładnie wymieszaj aż ciasto uzyska jednolitą konsystencję.
  • 3. Przygotowane ciasto nakładaj łyżką na dobrze rozgrzaną patelnię i smaż z obu stron na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy