Ryba w przecierze

4.99 (159 ocen)

  • 45 min

Mój mąż a wtedy chłopak zrobił ja na pierwszych z naszych randek i teraz gości często na naszym stole a nawet zaraziłam nią całą rodzinę

  • 45 min

Składniki:

  • 0,7 kg ryby odmrozonej według uznania (sola, miruna, mintaj,itp. ) , do panierki :4 jajka , mąka i bułka tarta
    zalewa: 2 szklanki wody, 1 szklanka oleju,kilka ziarenek ziela angielskiego i całego pieprzu, kilka lisci laurowych, ok 0,5 łyżki soli i szczypta cukru , 5 średnich cebul , 1 przecier , 3 łyzki octu
Wystaw ocenę:

4.99 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba w przecierze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odmrozić rybę, suchą rybę opanierować najpierw w mące jajku i bułce tartej potem usmażyć na oleju najlepiej z każda porcją ryby wymieniać olej żeby się nie przyplały.

    Zalewa: Do garnka wlewamy wodę, olej, ziarenka pieprzu ziela angielskiego, liście laurowe sól, cukier i ocet. Gotujemy co chwile mieszając po chwili dodajemy przecier pomidorowy oraz cebule pokrojona w talarki gotujemy jeszcze chwilkę żeby cebula stała się miększa ale chrupiąca.
    Całość przekładamy rybe z cebula i to zalać zalewa. Smacznego

Porady

smakuje i na cepło i na zimno ale najleprze jest gdy postoi z 24 godziny

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować