Rożki Binladena

4.5 (175 ocen)

  • 60 min

Przepis dostalam od siostry ktora pracuje w restauracji

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:Mleko,4szkl maki,7dkg drozdzy,1plaska lyzeczka soli,2lyzeczki cukru
    Farsz:duza pekinka,2 papryki,3 cebule,0,5 kg pieczarek,3 ogorki konserwowe,piers z kurczaka
    Didatkowo:przyprawa geros,2 lyzkikoncentratu pomidorowego,pieprz,sololej do smarzenia,sosczosnkowy.
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rożki binladena - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:wszestkie skladniki zagniesc aby powstalo ciasto jak na pierogi,rozwalkowac troszke grubiej,wycinac krazki talerzykiem stolowym.
    Farsz:pekinke pokroic,papryki pokroic w kostke-poddusic,cebule pokroic zeszklic,pieczarki oraz ogorki pokroic w kostke i poddusic.
    Piers z kurczaka pokroic w kostke usmazyc z przyprawa geros.
    Wszystkie warzywa procz pekinki wymieszacwraz z piersia w garnku dodac koncentrat pomidorowy,pieprz,sol,poddusic.
    Odcedzic sok,fodacpekinke,wymieszac.Nadziewac jak pierogi.Smarzyc na glebokum oleju.Po usmarzeniu polacsosem czosnkowym.

Porady

najlepsze sa cieple

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować